Dokument 2: Veien til Frihet og ramblingz

Satt akkurat å så på Dokument 2: Veien til frihet Er skikkelig trist altså.. Får helt vondt. Å få se hvor vondt noen av de har det, at ikke alle klarer å komme ut igjen. Som han i programmet som het Stene (hvis jeg husker riktig). Han kom ut og var ute, men virket som han ikke taklet det siden en dag han var på vei hjem etter å ha ruset seg så frøs han ihjel.. Syntes det var kjempe trist å se at han ikke klarte seg på utsiden av fengslet.

Er mange av de som sitter inne som ikke takler det å ha frihet. Det å velge hva man skal gjøre. I et fengsel får man ikke et sånt valg.. Der kan man ikke gjøre hva man vil. Jeg hører mange klager på hvordan det ser ut inne i et fengsel, og at de har det for bra. Ja, skjønner den. Halden fengsel er vel kanskje et av de største bevisene på at de har det for godt. Spesielt de fengslene med høy sikkert het. Kommandør Suppegjøk får jo nesten en egen leilighet med data og det hele..

Men selv om fengslene er for gode for de fleste, så takler de ikke det å komme på utsiden..

Så hva skal man gjøre? Sette ned hva de får i en fengsels celle eller hva?

Som utbygger Statsbygg skriver i sin brosjyre om Halden Fengsel: «Hadde det ikke vært for muren som går rundt området, kunne dette like gjerne vært en høgskole, et sykehjem eller en annen offentlig institusjon.» Lånt fra: http://www.nettavisen.no/nyheter/article2846154.ece

Dette er et bad fra Halden Fengsel!

Advertisements
Categories: Ventiliering | 9 kommentarer

Innleggsnavigasjon

9 thoughts on “Dokument 2: Veien til Frihet og ramblingz

 1. Iluma

  Politiet som henta han hjemme og slapp han av ved veien til det andre huset. Vel viten om at han ikke hadde nøkler til huset. Når han ble meldt savnet, ville de hjelpe helt til de fikk vite navnet hans. Han ble hentet natt til 23 februar. ble meldt savnet natt til 26 februar. Politiet ville ikke være med å lete. Så Stene ble funnet på ettermiddagen den 26 februar av de som lette etter han.

  Likevel har etterforskningen vist at politiet ikke gjorde noen feil, ved å sette av en så beruset mann, kilometer unna huset de menta han bodde i, men som han ikke hadde nøkler til, midt på natten i kalde februar… Tragiskt

 2. Iluma

  Grunnen til at Stene døde, er politiets avsky for kjenninger av dem. De kom å hentet han hjemme der han bodde, og kjørte han til et hus han tidligere hadde bodd i, men som han ikke hadde nøkkel til lenger. Ikke ville de hjelpe til når han ble meldt savnet heller… Selvsagt spiller narkotikaen inn i bildet, men avgjørende er jo politiets dømmekraft og ansvars følelse.

  • Ville de ikke hjelpe til når han forsvant?
   What!?

  • cec

   Politiet skulle kjøre Stene hjem, men de slapp han av 800m fra huset han skulle til. Uten nøkler til huset el telefon. Og ja han var ruset på flere ting.
   Vi meldte han savnet, men politiet så ingen grunn til å lete etter han.
   Og var nødt til å finne han selv.
   Hadde politiet kjørt han helt hjem og sett at han hadde kommet seg inn, så kanskje han hadde vært i live. El tatt han med til lege/glattcelle.
   Men han var bare en mann med kriminelt rulleblad, så vi i fam føler at han ikke var noe mer verdt.

  • Jeg synes det er grusomt å høre at politiet ikke var til noe hjelp! Men dessverre finnes det eksempler på elendig politi…

 3. Iluma

  Tenkte på hvorfor han døde…

  Halden fengsel er kanskje bra, men poenget er ikke å ødelegge de innsatte, men å motivere til et nytt liv. Halden fengsel har bedre oppfølgings-system enn mange andre fengsler. Det er fortsatt fengsel, hvor man soner straffen sin. Selv om matrialene rundt en er fine og bra, så er man avskilt fra alt som har en verdi i livet.

  Rusavhengige får ofte store problemer når de blir satt inn. Med abstinenser og plutselig tenker man klart. Men i tiden hvor narkotikaen går ut av kroppen, blir man veldig psykisk dårlig. Og om man da ikke har kontakt med mennesker man kjenner og er trygg på, er det jo en fordel at omgivelsene ikke er så skremmende.

  Problemet er at uansett hva du har gjort galt, kan du risikere å havne i fengsel med folk som har gjort mye værre ting enn deg selv. Det burde være en slags skille inne i fengslene på hvem man kan sone sammen med.

  • Ja, det burde det være.. En skille.. Det er jo forskjell på hva man soner for. Om det er narko bestittelse,fyllekjøring eller mord så burde man ikke være på samma sted.

   ja, det er det jo hardt for de som kommer ut av rus.. Jeg har «heldigvis» aldri opplevd noen komme ut av rus og ha abstinenser..

 4. Iluma

  Ikke alt som stemte på slutten av dokumentaren. Har ikke så mye med fengselet å gjøre, heller med hvordan politiet i Norge behandler tidligere kriminelle desverre…

  • Ja, det også.. Men jeg mener fortsatt at fengslene er litt vel for bra for noen kriminelle.. Halden fengsel er for bra..

Legg igjen et lite merke etter deg davel ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggers like this: