Unyttig Fakta: #11

Nebbdyret er det eneste pattedyret som legger egg

Litt mer fakta om Nebbdyret<3

Nebbdyret  (Platypus på engelsk)er et kloakkdyr som holder til i det østlige Australia. Kloakkdyrene omfatter de fem nålevende artene av pattedyr som legger egg i stedet for å føde levende unger.

Det finnes bare én art av nebbdyr i dag. De utdødde dyrene i slekten Obdurodon er trolig utdødde arter av nebbdyr. Hos disse dyrene hadde også voksne individer tenner, mens hos det nåværende nebbdyret har bare ungene en slags tenner. I stedet for tenner har de voksne dyrene hornplater.

Nebbdyret har en behåret kropp og en nebblignende snute. Det har fem tær medsvømmehud mellom på hver fot. Nebbdyrene er nært knyttet til vann og graver en gang med åpning både over og under vann. Nebbdyret har et bredt nebb som en and, en flat hale som en bever og svømmehud mellom tærne som en oter. Disse kroppstrekkene gjør den til en god svømmer, og et nebbdyr tilbringer opptil halvparten av livet sitt i vann på jakt etter mat. Det bruker halen som ror og fettlager, slik at den kan overleve vinteren når det er lite mat. Nebbdyrhannen har en giftspore gjemt i pelsen på hvert bakben. Giften er ikke dødelig for mennesker, men kan gi ulidelige smerter.

 

Advertisements
Categories: Unyttig fakta | Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , | Legg igjen en kommentar

Innleggsnavigasjon

Legg igjen et lite merke etter deg davel ;-)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggers like this: